Jàlkurin baana

Jálkurin ovaalibaanan, gaedingakeppniradan ja passiradan käyttöohjeet

Jálkurin ovaalibaana on kansainväliset mitat täyttävä islanninhevosten kilpailurata. Ovaaliratamme yhteydessä on myös passisuora ja ovaalin pidennys täysimittaista gaedingakeppnirataa varten.

Varaaminen ja muita yleisiä ohjeita 

Ratsastus/harjoitteleminen ovaalibaanalla Orimattilan raviradalla on Jálkurin jäsenille maksuton. Mikäli haluat varata radan vain omaan käyttöösi, esim. valmennukseen, peritään Jálkurin jäseniltä 50 €:n käyttömaksu/päivä (sis. lanauksen), tällöin rata ilmoitetaan suljetuksi muilta käyttäjiltä.

Ei-jäseniltä käyttömaksu on aina 100 €/päivä (sis. lanauksen), ratsukoiden määrällä ei ole väliä.

Ilmoita pvm + klo aika ennakkoon Monikalle, puh. 050-566 4704 (tekstiviestillä), jotta tiedämme milloin rataa käytetään ja kuinka paljon. Ilmoita myös siinä tapauksessa, että et halua varata rataa vain omaan käyttöösi.

Radalla ei ole talvikunnossapitoa. Mikäli haluat kuitenkin käyttää rataa talviaikaan (= lumiaikaan), auraus- ym. kulut maksettava itse. Kaikki varaukset hoidetaan Jálkurin kautta, joten ota aina yhteys Monikaan!

Olethan aina ystävällinen, kohtelias ja iloinen raviradan muita käyttäjiä kohtaan!

Ajo-ohjeet 

Orimattilan raviradalla ei ole omaa osoitetta, mutta navigaattoriin voi kokeilla osoitteeksi vaikka Hevostie 6. Sillä pääsee lähelle, ja sitten vain eteenpäin kohti Hevoskylää ja ravirataa…

Etelästä päin saapuvat Orimattilaan Lahden moottoritieltä (tai vanhalta Lahdentieltä).  Jatka Orimattilan keskustan läpi kohti Lahtea (tie 167). Orimattilan raviradalle ajetaan Hevostien kautta. Hevostie lähtee noin kilometrin Orimattilan keskustasta Lahteen päin vievältä tieltä. Tienhaarassa on ysi5-huoltoasema.

Pohjoisesta päin tulevat hakeutuvat Lahden eteläpuolelta kohti Orimattilaa, tielle nro 167. Ajatte kohti Orimattilaa ja juuri ennen taajamaa käännytte vasemmalle Hevostielle, ysi5-huoltoaseman kohdalta.

Kun tulet hevoskylän opastetaulun kohdalle, käänny siitä oikealle ja jonkin matkan päästä ravirata siintää oikealla puolella tietä. Ajo raviradan keskustaan käy helpoiten Jouni Varamäen tallin edestä oikealle.

Kun saavut paikalle ja olet siellä 

Raviradalla on todennäköisesti ravihevosia hölkkäämässä, joten ylitä ravirata suurta varovaisuutta noudattaen. Perjantai on yleensä hiittipäivä, jolloin hevoset juoksevat kilpailuvauhtia.

Auton ja trailerin voi jättää ratsastuksen ajaksi raviradan sisällä olevalle nurmialueelle.

Voit tehdä hevoselle pienen ”tarhan” mikäli haluat kahvitella rauhassa tms. Ota tällöin mukaasi joitain tolppia ja aitalankaa (Huom! Vain mikäli hevosesi pysyy vieraassa paikassa sähköttömässä ”tarhassa”).

Ovaalin ja passiradan yhtymäkohdassa kaarteiden aidat ovat irralliset. Tarvittaessa voit avata ja sulkea ne sen mukaan, käytätkö ovaalia vai passirataa.

Raviradalla ratsastaminen on kielletty jo oman turvallisuutesi puolesta. Mikäli kuitenkin välttämättä haluat ratsastaa myös raviradalla, sinun on liityttävä Orimattilan hevosystäväinseuran jäseneksi.
Luonnollisesti tällöinkin on noudatettava suurta varovaisuutta ja raviradan sääntöjä. Hevosystäväinseuran jäsenillä on lisäksi käyttöoikeus raviradan kupeessa olevaan valjastuskatokseen.

Raviradan keskellä sijaitsevalla nurmialueella on bio-wc, jota on lupa käyttää. Ota mukaasi rulla wc-paperia, jotta wc-toimet sujuvat mukavammin.

Ennen kuin poistut paikalta 

Kerää hevosesi jätökset pois baanalta ja nurmialueelta. Vie kakat mukanasi omaan kotikompostiisi. Mikäli et ole näin toiminut, siivous- ja lanauskulut laskutetaan jälkikäteen toteutuneiden tuntien ja laskutuksen mukaisesti (ostopalvelu).

Jätä baanalle vievä portti auki, jotta baanan keskellä olevalle ratsastuskentälle pääsee esteettä.

Jäikö jano tai nälkä 

Kotieläinpuisto on avoinna toukokuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Tarkista tarkemmat aukioloajat Kotieläinpuiston nettisivuilta. Nälän ja janon yllättäessä Saluuna-kahvila tai ravintola Riikinkukko ovat oivallisia taukopaikkoja. Kahviloissa voit nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa tai grillata vaikkapa makkaraa grillikatoksessa. Kotieläinpuiston alueella saat syödä myös omia eväitä. Kotieläinpuistoon on sisäänpääsymaksu. Koirien vieminen kotieläinpuistoon on kielletty. Kotieläinpuiston puhelinnumero on 044-777 1234.

Kotimatkan alkajaisiksi tai kotieläinpuiston ollessa suljettu voi hakea evästä myös ysi5-huoltoaseman baarista. Hyväksi on havaittu sekin kahvila.

Hilpeitä harjoitushetkiä Jálkurin upealla baanalla!

Jálkurin johtislaiset